Rozwiąż równanie
tusiak1328: Rozwiąż równanie:
2
x3*(
√2)
2x2=16
x*(
3√4)
6
pomocy
1 sty 20:59
Radek:
2x3*2x2=24x*24
2x3+x2=24x+4
x3+x2=4x+4
x3+x2−4x−4=0
x2(x+1)−4(x+1)=0
(x+1)(x2−4)=0
(x+1)(x−2)(x+2)=0
x=−1 lub x=2 lub x=−2
1 sty 21:03
5-latek: Wskazowka
doprowadz aby w podstawie byla 2 wszedzie
1 sty 21:04
5-latek: Radek skoncentruj sie bardziej na swoich zadniach z planimetrii OK?
1 sty 21:05
Radek:
Dobrze, ale inne zadania w porównaniu z planimetrią to pikuś
1 sty 21:06
5-latek: 
Za jakis czas CI wysle pare zadan z planimetrii do rozwiazania . Ale to pozniej
1 sty 21:09