układ współrzędny
Robis: Przez które ćwiartki ukł. współ. przechodzi prosta:
a) y= −
32x +1
b) y= 4x + 1
c) y= −8x − 3
d) y= 12x − 1
e) y= (1 −
√2)x + 3
f) y= −5?
POMOCY
1 sty 20:53
5-latek: Odpowiedz mi na pytanie
Czy wiesz jak sie sporzadza wykres funkcji liniowej ? I co jest wykresem tej funcji ?
1 sty 20:57
Robis: No wykresem funkcji liniowej jest y=f(x)
1 sty 21:03
Aga1.:

Np. narysuj te proste.
a) Przez które ćwiartki przechodzi ta prosta?
1 sty 21:07
Robis: przez ćwiartkę I i III będzie przechodzić a,c,f? a przez II i IV będzie b,d,e?

Tak czy inaczej?
1 sty 21:07
Robis: przez I, II i IV
1 sty 21:08
Aga1.: f) III i IV
Pozostałe przechodzą przez trzy ćwiartki, więc inaczej.
1 sty 21:18
Robis: głupie te zadanie jest

ale dzięki
1 sty 21:20
Robis:

a) czyli przechodzi przez ćwiartki I,II i III? TAK

?
1 sty 21:28