;)
Justa: Wyznacz miarę kata ostrego α, jezeli:
Cos mi nie wychodzi to cały czas

Dacie wskazówki kochani matematycy ?
1 sty 20:06
ICSP: | a + b | | a | | b | |
| = |
| + |
| gdy c ≠ 0 |
| c | | c | | c | |
1 sty 20:07
Lorak: Wskazówka:
| √3sinα | | cosα | |
| + |
| = 2 |
| cosα | | cosα | |
1 sty 20:08
Bogdan:
√3sinα + cosα = 2cosα i cosα ≠ 0 ⇒ √3sinα = cosα /:sinα ⇒ ctgα = √3
1 sty 20:08
5-latek: No to teraz majac ctg=√3 wyznacz wartosci pozostalych funkcji
1 sty 20:11
Lorak: ćwiczenie dodatkowe?
1 sty 20:12
5-latek: Czesc
Bogdan 
Udany Sylwester byl
1 sty 20:12
Bogdan:
Cześć. Tak, Sylwester był udany

, spędziłem w domu z rodziną.
1 sty 20:13
5-latek: Tak
Lorak 
mam nadzieje ze wczoraj zadan nie rozwiazywales
1 sty 20:13
5-latek: To tak jak ja

I nocy ogladalem mojego wnuka jak spi . jest w Niemczech
1 sty 20:15
Justa: Dziekuje

i życzę szczęśliwego nowego roku Kochani Matematycy

! Co gdyby nie Wy

A wynik α=30
o
1 sty 20:19