matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
;)
Justa:
7
Jezeli cos(90
o
−α)=
to cosα=
25
Moze ktoś dać jakies wskazówki ?
1 sty 18:13
5-latek:
Wzory redukcyjne sie klaniaja Ile to jest cos(90−α)= A potem juz latwo z jedynki trygonometrycznej policzyc
https://matematykaszkolna.pl/strona/430.html
1 sty 18:23
Justa:
24
Cosα=
25
1 sty 18:35
5-latek:
A to jest odpowiedz do zadania czy sama policzylas ?
1 sty 19:48
Justa:
7
Jeśli cos (90
o
−α)=
25
7
Sinα=
25
7
(
)
2
+cos
2
α=1
25
576
24
Cosα=
√
=
625
25
1 sty 20:03
5-latek:
No i gitara
1 sty 20:21