znaleźć kombinacje liniową
damian: prosze o pomoc
Dane są wektory
−> −> −> −>
u1 ,u2, u3 i u4. Znajdź kombinację liniową:
−> −> −> −>
2u1−u2−2u3+3u4 wiedząc że
−> −> −> −>
u1=[1,0,−1,2,2], u2=[−2,−1,0,1,−1], u3=[o,o,1,−1,−2], u4=[1,2,3,4,−5]
Jeszcze jedno zadanko:
Zbadać liniową niezależność układu wektorów:
a) v1=[1,−1,2], v2=[−1,1,0], v3=[0,−1,1]
b)x=[−1,2,−3] , y+[1,2,5] , z=[−1,6,−1]
bardzo prosze o pomoc w tych zadankach
18 paź 17:26
damian: Może wie ktoś jak wykonać te zadanka?
18 paź 18:03
damian: Bardzo proszę o pomoc... Jutro mam z tego odpyt...
18 paź 18:27