help
HELP: POMOCY

Ile wynosi droga dojścia na szczyt wzgórza o deniwelacji 200m, jeżeli długośc tej drogi na
mapie w skali 1:2000 wynosi 400mm.
Oblicz
1 sty 16:20
daras: przelicz sobie te mm na m a potem Pitagorasa (to chyba 4 klasa SP)
1 sty 16:26
HELP: 400 mm = 0,4 m
..ale nie wiem co dalej

jak z Pitagorasa?
1 sty 17:17
HELP: up
1 sty 17:30
HELP: up
1 sty 17:59
HELP: up
1 sty 18:34
HELP: up
1 sty 18:40
HELP: up
1 sty 18:52
HELP: up
1 sty 19:57
daras: & down
1 sty 20:44
HELP: daras no pomóż no
1 sty 20:52
daras: a przeliczyłęs na metry
1 sty 20:55
HELP: no przeliczyłem 400 mm = 0,4 m
1 sty 21:09
Mila:
400mm na mapie⇔1m=1000mm
400mm=0,4m
0,4m*2000=800m w terenie
1 sty 21:14
HELP: wiem, że odpowiedź ma by 825 m
1 sty 21:18
HELP: Mila w odpowiedzi jest, że 825 m
1 sty 21:18
Mila:
Nie wiem co to jest deniwelacja, ale zobacz co napisał daras, on wie.
Może 8002+2002=s2
1 sty 21:24
Aga1.: d2=2002+8002
d≈825m
1 sty 21:28
HELP: dziękuję.
1 sty 21:32
daras: ja tez nie wiem co to deniwelacja ale chodziłem do podstawówki i czytałem ze zrozumieniem

no i czasem umiem jeszcze uruchomić wyobraźnię w przeciwieństwie do pokolenia graczy w Quake'a
2 sty 01:00