matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomoc
kol:
(1/3)
10 * 9
5 proszę o wytlumacznie
1 sty 13:47
Kaja:
(
1
3
)
1
0*9
5
=(3
−1
)
1
0*(3
2
)
5
=3
−10
*3
1
0=3
−10+10
=3
0
=1 przede wszystkim zerknij sobie do wzorów na działania na potęgach.
1 sty 13:49
Aga1.:
1
(
)
10
=3
−10
3
a 9
5
=(3
2
)
5
=3
10
1 sty 14:02