usun niewymiernosc z mianownika
majka: Umie moze ktos to? Z gory dzieki

Usun niewymiernosc z mianownika √2/√3+2
1 sty 12:09
Kaja: | √2 | | √2 | | √3−2 | | √6−2√2 | | √6−2√2 | |
| = |
| * |
| = |
| = |
| = |
| √3+2 | | √3+2 | | √3−2 | | 3−4 | | −1 | |
=2
√2−
√6
1 sty 12:23
wiki:): To chyba tak bd...
√2/√3+2=√2/√3+2*√3−2/√3−2=√6−2√2/√3²+2²=√6−2√2/3+4=√6−2√2/7
1 sty 12:24
Kaja: wiki masz błąd
1 sty 12:26
majka: Czyli jak?
1 sty 12:26
Kaja: tak jak ja (patrz wyżej)
1 sty 12:27
Kaja: w mianowniku ma być √3+2 ,tak?
1 sty 12:27
majka: Tak
1 sty 12:32
Kaja: no to tak jak ja zrobiłam
1 sty 12:33
majka: Dziekuje
1 sty 12:39