matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomozcie!
ewka389:
w trapezie ABCD w którym ABIIDC krotsza podstawa i ramiona maja dlugosci rowne 12 cm. ProsteAD i BC przecinaja sie w punkcie M i ∡BMA=120stopni. Oblicz obwod i pole trapezuABCD
18 paź 17:05
Bogdan:
h
= sin30
o
⇒ h = ...
12
e
= cos30
o
⇒ e = ...
12
a = 2e + 12 = ...
18 paź 17:17