matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zadanie
natiii:
wyznacz wielomian zmiennej x opisujacy objętość prostopadłośćianu o krawędziach a,b,c.Podaj dziedzinę tej funkcji b)a=x+1,b=x+2,c=x+3
18 paź 16:57
grus-grus:
V=a*b*c=(x+1)*(x+2)*(x+3) x>−1 ponieważ V>0
18 paź 19:53
sonic:
6 lis 19:40