Wyznacz i
Ania: Pomóżcie proszę rozwiązać zadanie:
1000(1+i)
0= 50(1+i)
0+500(1+i)
−2+510(1+i)
−4
muszę wyznaczyć zmienną i. Pewnie jest banalnie proste, ale tak się zablokowałam patrząc na to
ze nie mogę ruszyć do przodu

ktokolwiek wie jak to zrobić i się wiedzą podzieli?
31 gru 10:37
Radek: zmienna to za pewne będzie coś co się wszędzie powtarza (1+i)
31 gru 10:58
Ania: i wyszło 0,0206, ale jak do tego dojść to już nie wiem xd
31 gru 11:19
daras: (1+i )
−1= x
1000 =50 +500x +510x
2
31 gru 18:20
Aga1.: (1+i)−2=x
1 sty 13:59