oblicz
Estrella: oblicz:
3log927 + log139 − √3log316
31 gru 00:02
Estrella: liczylam tak:
332 + (−2) + 4= √33 + 2
31 gru 00:04
Estrella: sprawdzi mi ktos i powie gdzie mam blad, bo powinno byc 3√3 −6
31 gru 00:05
Estrella: albo juz wiem
31 gru 00:05
Estrella: po prostu zly znak
31 gru 00:05
Eta:
log
1/39 = −2
(
√3)
log316= 3
log3161/2= 16
1/2= 4
...= 3
3/2−2+4= 3
√3+2
31 gru 00:09
Eta:
Poprawiam zapis:
....=33/2−2−4= 3√3−6
31 gru 00:10
Eta:
@Esterella
33/2= √27= √9*3= 3√3 i w ostatnim −4
31 gru 00:21
Estrella: juz wczesniej wpadlam na ten blad zapisu, ale dzieki za poswiecony mi czas, coc juz nie
potrzebny w tym wypadku ...
31 gru 00:46
Eta:
31 gru 00:48