matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
..
werdotka:
zad.1 Oblicz objętość graniastosłupa prawidłowego trójkątnego, którego krawędź podstawy jest równa 10cm i jest 1,5 razy krótsza od wysokości tego graniastosłupa.
30 gru 22:16
dero2005:
h = 1,5a
a
2
√
3
3
V =
*1,5a =
a
3
√
3
4
8
31 gru 18:55