Prosiłabym o rozwiazanie całkowite
werdotka: 1.Niech A będzie zdarzeniem zawartym w przestrzeni Ω
Wiedząć, że P(A)+ 4P(A*) = 1,39, oblicz P(A)
2.W pewnym ostrosłupie trójkątnym wszystkie krawędzie mają taką samą dlugość równą 3. Wyznacz
wysokość tego ostrosłupa.
3. Kąt rozwarcia stożka ma miarę 60°. Wykaż, ze powierzchnia boczna stożka po rozwarciu jest
półkolem.
30 gru 22:15
werdotka: ważne prosze
31 gru 11:06
utem:
1) P(A)+4*(1−P(A))=1,39
P(A)+4−4*P(A)=1,39
−3P(A)=−2,61
P(A)=0,87
31 gru 16:49
wredulus_pospolitus:
2) skoro wszystkie krawędzie są równe sobie i mają długość 3
to masz tutaj czworościan o krawędzi długości 3
odpowiedni wzór i koniec zadania
31 gru 16:52
wredulus_pospolitus:
3) ... skoro kąt rozwarcia to 60
o ... to jaki trójkąt tworzą 'te dwa ramiona' ze średnica
podstawy

a co za tym idzie
31 gru 16:53