Oblicz współczynniki b i c trójmianu kwadratowego
Ania : Oblicz współczynniki b i c trójmianu kwadratowego y=x2 + bx +c o podanych pierwiastkach 3 i 5
30 gru 21:10
RS:
y=x(x−3)(x−5)
30 gru 21:13
devo:
2 sposób
x1+x2= −b ⇒ b= −8
x1*x2= c ⇒ c= 15
30 gru 21:14
Bizon:
... i w ten sposób
RS ... zafundował nam wielomian nie całkiem kwadratowy −
30 gru 21:17
5-latek: Poprawka ma byc tak y=(x−3)(x−5)
Przeciez masz podane miejsca zerowe ( pierwiastki) to nalezy skorzystac z postaci iloczynowej
funkcji kwadratowej .
30 gru 21:17
daras: RS często nie wie co pisze
30 gru 21:22
RS:
daras sugerujesz coś ?
30 gru 21:23
RS:
To, że mi się pomyliło to nie znaczy, że możesz pisać takie komentarze do mojej osoby. Bo co Ty
nigdy się nie pomyliłeś ?
30 gru 21:24
devo:
30 gru 21:25
Bizon:
... pewnie
Eta poczęstowała Go pigwówką −
30 gru 21:25
daras: ja 2−3x mysle zanim coś napiszę
30 gru 21:29
daras: a pigwówki nie piję
30 gru 21:29
RS:
Ale swoje ''cenne'' komentarze możesz zachować do siebie
30 gru 21:30
daras: a dlaczego nie podzielić się nimi z ogółem?
skoro poczytałem ileś tam twoich celnych odpowiedzi i poczułem niesmak
30 gru 21:31
RS:
Nie będę prowadził z Tobą żadnej dyskusji
30 gru 21:37