matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy. pomocy!!
aaaa :
Oblicz : 25
2−log
5
3
30 gru 17:13
utem:
(5
2
)
2
*(5
2
)
−log
5
(3)
= =5
4
*5
−2log
5
(3)
= =625*5
log
5
(3
−2
)
=625*3
−2
=..
30 gru 17:22
devo:
25=5
2
1
(5
2
)
2
*(5
2
)
−log
5
3
= 5
4
*5
log
5
(3)
−2
= 625*
= ..
9
30 gru 17:22