matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcje odwrotne
Renewerek:
Witam, nie wiem jak zrobić trudniejsze z zadania: Wyznaczyć, jeśli istnieją, funkcje odwrotne do podanych: b) f(x) = 2 * 3
x
− 1 d) f(x) = 1 − 2log
3
(x+1) f) f(x) = 3 + sin x Z góry dziękuje za pomoc
30 gru 17:12