logarytmy
gdg: log2√2 x=3
30 gru 16:34
RS:
x=16√2
30 gru 16:35
gdg: | | √2 | |
mi tez tak wyszło tylko czemu w odpowiedziach jest x= |
| ? |
| | 32 | |
30 gru 16:37
5-latek: z definicji logarytmu x=(2√2)3 to x=(√8)3 to x=(81/2)3 to x= to sobie policz dalej
30 gru 16:39
Janek191:
| | 32 | | √2 | |
x = |
| = 16 √2, a nie |
| |
| | √2 | | 32 | |
30 gru 21:38
Janek191:
| | 32 | | √2 | |
x = |
| = 16√2, a nie |
| |
| | √2 | | 32 | |
30 gru 21:43
devo:
| | 36 | |
A może w odpowiedziach jest |
| ? ...= 16√2 |
| | √2 | |
30 gru 21:52
devo:
| | 32 | |
Ojj sorry poprawiam |
| ? ...= 16√2 |
| | √2 | |
30 gru 21:53