matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Relacja A<B>C
28cct:
A,B,C ∊ C
+
A + B + C = 20 2A + B − C = 2B+3 A + B+1 = 2C Znajdź konkretny liczbę dla A,B,C oraz zapisz rejację między liczbami A,B,C w postaci funkcji analitycznej ( max 3 funkcje min 2 )
30 gru 15:44