Kredyt/ kapitalizacja odsetek
qwerty123213123: Pani K wzięła kredyt w wysokośći 40 000 zł. Roczne oprocentowanie kredytu wynosiło 16%. KRedyt
ma być spłacony w ciągu 2 lat w kwartalnym rachunku malejącym. Pierwsza rata ma być spłacona
po 3 miesiącach. Oblicz wysokośc 1 i ostatniej raty i łączną wartośc odsetek tego kredytu.
k2= 40 000*(1+ 16/100)8
k2=54742,76 zł
Nie wiem jak obliczyć 1 i ostatnią ratę
30 gru 15:37
qwerty123213123: k2= 40 000*(1+ 16/400)8 ******************************
30 gru 15:37
qwerty123213123: Mógłby mi ktoś to wytłumaczyć?
30 gru 15:58