matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodne
luiza:
sprawdzenie 2 pochodnych. moje wyniki nie zgadzają się z odp.
http://zapodaj.net/0c1f774fa6511.jpg.html
http://zapodaj.net/4f7e6195dc042.jpg.html
mam nadzieję, że nie przeszkadza w takiej formie, ale gdybym miała to przepisywać tutaj to zajęłoby mi to cały dzień
30 gru 14:47
Kejt:
1. wygląda ok polecam:
http://www.wolframalpha.com/input/?i=%28sqrt%282x-sinxcos%5E3x%29%29%27
30 gru 14:49
MQ:
Ad 1: (cos
3
x)'=3cos
2
x*(−sinx)
30 gru 14:50
MQ:
2x
4x
2
Ad 2: (
)
2
=
1+x
(1+x)
2
30 gru 14:54