Błąd mój czy książki
Toudi: x2 − 5x + 4 < 0 mi wyszło x1 = 1 i x2 = 4
natomiast w odpowiedziach jest x1 = −4 i x2 = −1
wydaje mi się że to moje odp są prawidłowe, a jeśli nie moglibyście powiedzieć gdzie popełniłem
błąd
30 gru 14:23
5-latek: to pokaz jak liczysz miejsca zerowe
30 gru 14:26
Toudi:
x1= −(−5) − 3 / 2 = 2/2 = 1
x1= −(−5) + 3 / 2 = 8/2 = 4
30 gru 14:28
5-latek: masz dobrze
30 gru 14:30
Toudi: dziękuje
30 gru 14:31
5-latek: Teraz napisz rozwiazanie tej nierpwnosci
30 gru 14:32
Toudi: x należy do (1;4)
30 gru 14:34
5-latek:
30 gru 14:37