Fizyka
onaaa: Jaką droge przebędzie ciało w czasi t=10 s od chwili rozpoczęcia ruchu jeżeli jego szybkośc
końcowa wynosi v=20 m/s
30 gru 13:19
PW: Za mało założeń.
30 gru 13:36
onaaa: tzn?
30 gru 13:37
onaaa: s=1/2 at2 z tego wzoru moze cos? nie rozumie
30 gru 13:38
PW: Podstawowe założenie − ruch jednostajnie przyspieszony (nie było tego w treści zadania, nie ma
obowiązku domyślać się).
30 gru 13:42
Kejt: żeby policzyć coś z tego wzoru potrzebujemy znać przyspieszenie..a nie możemy go nawet
policzyć, bo nie ma tylu danych..
30 gru 13:42
matyk: A ruch jednostajnie przyspieszony? o tym nic nie piszesz.
30 gru 13:42
daras: teraz tak piszą w zbiorach zadań, domyśl jest z tytułu działu
30 gru 13:44
daras: onaaa czego ty nie rozumiesz


Remanent jest
30 gru 13:46