zal
MAREK23: ZADANIE HELP




28?16?9=10
28?16?9=28
28?16?9=14
28?16?9=60
(TO JEST ZADANIE MOJEGO BRATA Z PIATEJ KALSY I NIE POTRAFIE MU POMOC ZAL CO TO ZA ZADANIE W
PIATEJ KLASIE NIE IWEM MOZE COS IM MóWIłA A BRATNIE SłUCHAł TRZA WSTAWIC DZELENIE MNOZENIE
ODEJMOWANIE DODAWANIE ) help (hhe)
18 paź 16:17
tim: Jeżeli używać tylko + − * / i nie można łączyć cyfr to zostaje:
28 + 16 + 9 = 53
28 + 16 − 9 = 35
28 + 16 * 9 = 172
28 + 16 : 9 = 29,77777...
28 − 16 + 9 = 21
28 − 16 − 9 = 3
28 − 16 * 9 = −116
28 − 16 : 9 = 26,2222...
28 * 16 * 9 = 4032
28 * 16 : 9 = 49,777777
28 * 16 + 9 = 457
28 * 16 − 9 = 439
28 : 16 + 9 = 10,75
28 : 16 − 9 = −7,25
28 : 16 : 9 = 0,19444...
28 : 16 * 9 = 15,75
Nie wykonalne zadanie. Albo źle przepisane polecenie / przykład.
18 paź 16:27
MAREK23: A JESLI MOZNA PRZESTAWIC LICZBY W INNEJ KOLEJNOSCI DA SIE (NA WSZYSTKIE SPOSOBY ) JESLI NIE TO
COS ZLE (ON TWIERDZI ZE DOBRZE PRZISAł)
18 paź 17:11
tim: Wyłącz CapsLocka. A jakie polecenie?
18 paź 17:13
MAREK23: trzeba te liczby tak ustawic takie znaki wstawic by równanie sie zgadzało czyli wynik
18 paź 17:32
MAREK23: 28?16?9=10
28?16?9=28
28?16?9=14
28?16?9=60
18 paź 17:33
tim: Czyli jest:
28 (znak) 16 (znak) 9
a może:
2 8 1 6 9 = 28
18 paź 17:34
MAREK23:
28 16 9=10
28 16 9=28
28 16 9=14
28 16 9=60
wszystkie liczby są rozdzielone i w tym zadaniu chodzi o to by wstawic dzielenie mnozenie
odejmowanie lub dodawanie miedzy tymi liczbami lub przestawić te liczby (na rózne sposoby) by
wynik sie zgadzał
18 paź 17:39
MAREK23: ok juz nie trzeba
18 paź 17:42