OBLICZ
Joanna: ( 2 − 3
√3 ) ( 2 − 3
√3 ) =
( 7 + 5
√2) ( 5
√2 + 7 ) =
( 4
√5 +
√3 ) ( 4
√5 −
√3 ) =
(
√8 + 2
√6 ) ( 2
√6 −
√8 )=
(
√6 − 3
√3 )
2 =
( 2
√32 − 3 p {2} )
2 =
Usu niewymierność z mianownika .
30 gru 07:34
dero2005:
(a−b)
2 = a
2−2ab+b
2
(a+b)
2 = a
2+2ab+b
2
(a+b)(a−b) = a
2 − b
2
30 gru 07:52
Joanna: Nie wychodzi mi . Proszę o rozwiazanie jednego przykładu z zadania 1
30 gru 07:59
stanisław:
( 2 − 3 √3 ) ( 2 − 3 √3 ) = 4 − 6 √3 − 6 √3 + 27 = 31 − 12√3
30 gru 08:11
stanisław:
( 4 √5 + √3 ) ( 4 √5 − √3 ) = 80 − 3 = 77
30 gru 08:12
5-latek: A naszej DZoany ani sluchu ani widu .
Pewnie jeszce poczeka pare godzin az ktos rozwiaze wszystkie
30 gru 09:11
Joanna: rozwiązałam
30 gru 13:51