udowodnij tożsamość trygonometryczną
figlarz: 1/sinxcosx − cosx/sinx = tgx
/ − kreska ułamkowa
29 gru 22:41
Ajtek:
figlarz a może dasz coś od siebie? Jakiś start...
29 gru 22:44
Kejt: dał zadanie
29 gru 22:45
figlarz: podstawiłem za 1 cos2x+sin2x ale to chyba źle
29 gru 22:47
Kejt: może na początek doprowadź lewą stronę do wspólnego mianownika
29 gru 22:48
Ajtek:
Wspólny mianownik na dzień dobry po lewej stronie. Zajmij się tylko lewą stroną.
[Z[Kejt] to widzę
29 gru 22:49
figlarz: ok, co dalej?
29 gru 22:49
Ajtek:
I znowu mnie ubiegła
29 gru 22:49
Kejt: pokaż co wyszło
29 gru 22:50
Ajtek:
Ja nic pokazywał nie będę
29 gru 22:51
figlarz: sin2x+cos2x−cosxsinx/sinxcosx ?
29 gru 22:51
Kejt: nie..
29 gru 22:53
figlarz: sinx−cosx/sinxcosx ?
29 gru 22:56
Kejt: Ty to liczysz, czy zgadujesz?

nie.
29 gru 22:57
figlarz: to jak? bo już się pogubiłem..
29 gru 23:00
Kejt: ani tak ani tak
| 1 | | cosx | | 1 | | cosx | | cosx | |
| − |
| = |
| − |
| * |
| =... |
| sinxcosx | | sinx | | sinxcosx | | sinx | | cosx | |
29 gru 23:01
Ajtek:
Kejt, na literkach pokazuj
29 gru 23:04
5-latek: Witam
Kejt i
Ajtek 
No coz . nie ma wariantow odpowiedzi co do wspolnego mianownika i sie pogubil

jakby byly to jescze by mial odp C i odp D i zawsze by trafil
29 gru 23:04
29 gru 23:06
Ajtek:
Podstawiając odpowiedzi...
Witam raz jeszcze
5−latek 
.
29 gru 23:07
5-latek: figlarz nie dziekuj tylko rozwiazuj tu zadanie
29 gru 23:09
5-latek: No to figlarz konczymy bo jestes na forum
30 gru 09:18
figlarz: | 1−cos2x | | sin2x | | sinx | |
| = |
| = |
| =tgx |
| sinxcosx | | sinxcosx | | cosx | |
30 gru 10:33
5-latek: No i gitara
30 gru 10:43
RS:
30 gru 10:43