matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
sin^2(3x)+u{1}{2}cos(3x)=1
Niko:
sin
2
(3x)+
1
2
cos(3x)=1 proszę o pomoc w rozwiązaniu
29 gru 21:57
ICSP:
1
1 − cos
2
(3x) +
cos(3x) = 1
2
1
cos(3x) = 0 v cos(3x) =
2
dokończ
29 gru 22:03
Bizon:
cos3x
1
cos
2
3x−
=0 ⇒ cos3x(cos3x−
)=0 itd −
2
2
29 gru 22:06
Niko:
dzięki, wszystko wyszło jak w odp, więc pewnie dobrze, jeszcze raz dziękuję
29 gru 22:15