| pi | ||
sin(13pi + | ) = | |
| 2 |
| 51 | ||
lub sin( | pi) = | |
| 4 |
| π | π | π | 3 | |||||
sin(13π + | ) = sin(12π + π + | ) = sin(π + | ) = sin( | π) = −1 | ||||
| 2 | 2 | 2 | 2 |
| 51 | π | π | √2 | |||||
sin( | π) = sin(12π + π + | ) = sin | = | |||||
| 4 | 4 | 4 | 2 |
| √2 | ||
nie powinno to być minus | ? | |
| 2 |
| π | ||
pomyliłem sie powinno być w nawiasie π − | ||
| 4 |
| 51 | 48 + 3 | 3 | ||||
sin( | π) = sin( | π) = sin(12π + | π) = .... dokończ | |||
| 4 | 4 | 4 |
| 3 | π | π | √2 | |||||
sin( | π) = sin(π − | ) = sin | = | |||||
| 4 | 4 | 4 | 2 |
| 43 | 1 | |||
sin( | π)= − | |||
| 6 | 2 |
| 101 | 1 | |||
sin( | π)= | |||
| 6 | 2 |
| 37 | √2 | |||
sin( | π)= − | |||
| 4 | 2 |
| 35 | ||
sin ( | π)= 1 | |
| 2 |
| 3 | π | π | ||||
aha i mam jeszcze w zeszycie taki przyklad sin( | π + | ) = sin (3 * | + | |||
| 2 | 6 | 2 |
| π | π | √3 | ||||
) = cos | = − | dlaczego tak, mozna to w normlany sposób zrobić ? | ||||
| 6 | 6 | 2 |
| 10 | π | |||
sporwadzic do wspolnego i wtedy wyjdzie | π a dalej standardowo 2π − | bo jesli | ||
| 6 | 3 |
| √3 | ||
dobrze zrobilem to tez wyjdzie wynik − | ||
| 2 |
| 3 | π | π | π | √3 | ||||||
sin( | π + | ) = sin(2π − | ) = −sin | = − | . | |||||
| 2 | 6 | 3 | 3 | 2 |
| π | √3 | |||
W Twoim zapisie wkradł się chochlik, cos | = + | |||
| 6 | 2 |
| π | √3 | |||
no ale jak cos | = + | to nie wyjdzie w tych dwóch przypadkach ten sam wynik, ja | ||
| 6 | 2 |
| 3 | π | π | √3 | |||||
sin( | + | ) = −cos | = − | |||||
| 2 | 6 | 6 | 2 |