matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dana jest funkcja okreslona wzorem : f(x)
aS :):
8
Dana jest funkcja okreslona wzorem : f(x)=(
)
x
. Wyznacz argument dla ktorego funkcja
27
81
jest rowna (
)
16
29 gru 18:33
ICSP:
8
81
(
)
x
=
27
16
4
x = −
3
29 gru 18:38
utem:
8
81
(
)
x
=
⇔
27
16
2
3
((
)
3
)
x
=(
)
4
⇔
3
2
2
2
(
)
3x
=(
)
−4
⇔
3
3
3x=−4
−4
x=
3
29 gru 18:40