objetosc walca
mala.: Tworząca walc tworzy z przekątną przekroju osiowego kąt o mierze 270. Wyznacz objętość tego
walca do 1 msc po przecinku.
29 gru 17:00
mala.: ma ktos pomysl jak sie za to rozwizac

29 gru 17:50
dero2005:
| | πd2 | |
V = |
| *h = 0,2039*h3 = |
| | 4 | |
podaj jeszcze ile wynosi wysokość
29 gru 17:54
mala.: mamy tylko taka tresc zadania , wysokosci nie podali
29 gru 17:57
mala.: a bez wysokosci mozna to jakos wyliczyc
29 gru 17:59
mala.:
29 gru 17:59
dero2005:

kąt może być ten sam, ale d i h będą się zmieniać, więc objętość też
29 gru 18:01
mala.: ok dziekuje
29 gru 18:07