Równanie
Adrian: Ile rozwiązań ma równanie
2sin4x=5x2−2x+3 ?
wyszło mi ze nieskonczenie wiele
29 gru 16:26
J: Naszkicuj wykres funkcji y=2sin4x oraz wykres funkcji y=5x2 −2x +3 i zobacz,czy mają punkty
wspólne ?
29 gru 16:36
Adrian: a no tak, w takim wypadku nie ma rozwiązań, ale się jebłem

bo pomyślałem o miejscach
zerowych, a przecież to nie to samo

Dobrze mówię?
29 gru 16:40
kaka: oblicz q=.. a tryg ma największą wartośc 2
29 gru 16:42
J: Grunt,że teraz widzisz,że nie ma rozwiązań
29 gru 16:43
Bizon:
29 gru 16:43
Adrian: dzięki
29 gru 16:47