Planimetrią oblicz obwód trójkąta
Jak obliczyć pozostałe boki trójkąta ?
Dziękuje bardzo za pomoc
| 8 | x | ||
= | |||
| sin60 | sin45 |
| 8 | y | ||
= | |||
| sin60 | sin75 |
| √6+√2 | ||
sin75=cos15= | ||
| 4 |
x√2 = 8 ⇒ x = 4√2 i y√3 = x ⇒ y√3 = 4√2 ⇒ y = ...
2 sposób:
b=...
c=.......
Stary? nie. ILO
Rok. A jaki jest rodzaj zenski od rok?
A wiesz ze jest taka piosenka zespolu Czerwone Gitary gdzie spiewaja Stary rok , dobry rok
itd
Tez pomyslalem o tym rozwiaznie no ale nie umniem rysowac , no i lipa