matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
a
Patryk:
x
n+1
1
∫x
n
*lnx*dx=
(lnx−
)+C , jest ok ? ,specjalnie nie pisałem obliczeń
n+1
n+1
29 gru 11:53
Krzysiek:
aby Sam sprawdzić czy masz dobrze możesz policzyć pochodną wyniku. albo sprawdzić na wolframalpha:
http://www.wolframalpha.com/input/?t=crmtb01&f=ob&i=integrate%20x%5Enlnxdx
29 gru 11:56
Patryk:
wychodzi ,ze jest ok
29 gru 11:59