przedziały
ozI: | | 1 | |
Liczba |
| należy do przedziału |
| | √1−√2 | |
jak to wskazać wykazać obliczyć
29 gru 11:45
Kaja: usuń niewymierność z mianownika
29 gru 11:49
ozI: ok
29 gru 11:51
ozI: | | √1−√2 | |
ale to zrobiłem wyszło mi |
| i co dalej |
| | −1 | |
29 gru 11:53
Kaja: źle.
| 1 | | 1 | | 1+√2 | | 1+√2 | | 1+√2 | |
| = |
| * |
| = |
| = |
| =−1−√2≈−1−1,4=−2,4 |
| √1−√2 | | 1−√2 | | 1+√2 | | 1−2 | | −1 | |
i teraz sprawdx do którego przedziału należy
29 gru 11:57
ozI: Dziękuje
29 gru 12:00