ostroslupy bewz liczb
biergiej: W ostrosłupie prawidłowym czworokątnym krawędź podstawy ma długość a, miara kąta między
wysokościami przeciwległych ścian bocznych poprowadzonymi z wierzchołka ostrosłupa jest równa
alfa. Oblicz objętość i pole powierzchni całkowitej tego ostrosłupa.
28 gru 21:32
28 gru 21:36
biergiej: odpowiedzi mam napisane z tylu ksiazki, potrzebuje obliczen.
28 gru 21:42
sampan:

i teraz z funkcji trygonometrycznych h
b= .. H=....
V= .... P
c=.... dokończ
28 gru 22:03
cincin: wychodzi mi V=a
3/ 3tg alfa
Pc= a
2+ 2a
2/ sin alfa
3 sty 03:44