matematykaszkolna.pl
Pomoc 5-latek: ETa Mila . Dobry wieczor . Niedawno pytalem sie Was o ten tom dotyczacy trygonometrii. Otoz nie bez powodu . tam mial byc opissany sposob wyznaczania wartosci funkcji trygonometrycznych i oblicznia okresu tych funkcji . Dlatego prosze jesli znacie linki lub ksiazki gdzie jest duzo przykladow rozwiazanych z tego to prosze o podanie . dziekuje za opdpowiedz emotka
28 gru 20:12
utem: Witaj, nie mam takiej pozycji, gdzie byłoby dużo rozwiązanych przykładów. Parę zadań jest w "Zbiór zadań z matematyki" Dróbka ,Szymański. −zadania i odpowiedzi( wyniki) "Zbiór zadań z matematyki" Gdowski, Pluciński, są podane opisowe odpowiedzi− rozwiązania. Mnie to się wszystko plącze w głowie, ale nie umiem Ci powiedzieć, skąd to wiem. Oczywiście miałam wiele podręczników do matematyki, ale wszystko rozdałam, mam tylko ostatnie pozycje. Pozdrawiam. emotka
28 gru 21:00
5-latek: dziekuje [{Milu za odzew]]emotka Nie bede tu teraz pisal dlaczego potrzebuje duzo tych przykladow rozwiazanych zeby chociaz pare rozwiazac samemu . W ksiazce Leitnera jest tylko pare przykladow do rozwiazania ale podane sa tylko same odpowiedzi Dziekuje jeszce raz emotka Moze jeszc e Eta sie odezwie . Pozdrawiam emotka
28 gru 21:10
Kejt: (jeśli można się wtrącić) jaki poziom?
28 gru 21:48
sampan: Przykro mi,ale podobnie jak Mila .... wszystkie książki rozdałam ( tzn. pożyczyłam, ale jak się okazało na wieczne oddanie emotka
28 gru 21:51
daras: polecam Leksińskiego−Macukowa−Żakowskiego− Matematykę w zadaniach jest tam mnówstwo rozwiazanych przykładów ze wszystkich działów matematyki
28 gru 21:53
5-latek: WitajEtaemotka tzn tez nie pamietasz ? Bo jesli chodzi o ksiazki to ja sobie kupie o ile podasz ich tytuly . Z tym nie bedzie problemu
28 gru 21:58
5-latek: czesc daras emotka mam ja akuratnie przed soba emotka na stronie 66 zadanie nr 14 jest 10 przykladow ale sa tylko odpowiedzi do nich ,
28 gru 22:03
5-latek: Czesc Kejt w sumie zaden poziom Uniwersytet Trzeciego Wieku emotka
28 gru 22:06
sampan: http://archiwum.allegro.pl/oferta/zbior-zadan-maturalnych-i-egzaminacyjnych-cz-3-i3489196660.html Tu masz na allegro, tylko nie pamiętam, która część zawiera trygonometrię Korzystałam z nich ..... lata temu i hoho emotka
28 gru 22:07
Ajtek: Witam elitę forum emotka. Niestety nic takowego nie posiadam.
28 gru 22:10
sampan: ? czy spanią
28 gru 22:11
Ajtek: Agenta Tomka również witam emotka
28 gru 22:12
sampan: No i "małolatek" poszedł już do spania emotka
28 gru 22:14
5-latek: Dziekuje . Zaraz poszukam .emotka jesli chodzi o ostatnie zdanie to czemu klamiesz ?emotka Przeciez Ty I LO emotka
28 gru 22:14
Ajtek: Kto to "małolatek"?
28 gru 22:15
sampan: zgaduj−zgadula
28 gru 22:15
Kejt: mam trochę zadań rozwiązanych w książce wydanej przez Politechnikę Gdańską.. również w zbiorze zadań maturalnych operonu są rozwiązania do całego działu trygonometrii, ale niestety jest tam sporo błędów.. jeśli to nie na teraz, to mogę w wolnej chwili co nieco przeskanować i wysłać.
28 gru 22:17
sampan: Ale mnie Ajtek ubawiłeś tym pytaniem
Ajtek: Hmmmmmm wnuk?
daras: @5−latek nie wiem jakie masz wydanie ale w moim na str. 66 jest funkcja kwadratowa poza tym to książka składa się z 3 części, jest teoria, są pełne rozwiązania, wskazówki oraz odpowiedzi do wszystkich zadań
daras: spadam na Domek z kart, jakby co to odp. jutro
sampan: tak nazywam "5−latka" emotka
28 gru 22:18
Ajtek: Ach Rozumiem, w tym kontekście to moje pytanie również ubawiło mnie setnie .
28 gru 22:20
sampan: emotka
28 gru 22:21
5-latek: Witam Ajtek emotka
28 gru 22:27
5-latek: daras wyglada na to ze 1 czesc (dostalem ja od krystek)emotka pozdrawiam i emotka mam wczesniejsze wydania (z tej co piszesz3 tomowej ) a druga znalazlem w domu i jest ona z 1985r
28 gru 22:33
daras: ja mam '81 wspomniane przez sampana też bdb tylko to były tomy wydawane przez kilkanaście lat rocznikami−zadania maturalne z wszystkich województw, bo tematy były wtedy różne ale tego już nie mam, zaginęły w akcjiemotka
29 gru 10:16
5-latek: Czesc daras to jest wlasnie takie pisanie po nocach emotka ja wczoraj zrozumialem ze to wydanie sklada sie z 3 tomow . A to okazuje sie ze ksiazka sklada sie z 3 czesciemotka Jest tak jak pisales w 1 tomie na tronie 66 jest funkcja kwadratowa a w 2 tomie na stronie 66 sa zadania z trgonometriiemotka natomiast tomy ktore polecila Eta emotka emotka znalazlem na Allegro 7 czesci i trygonometria to 2 tom z geometria.
29 gru 11:30
Bogdan: Dzień dobry. Polecam tę pozycję, z której często do dzisiaj korzystam, mimo, że ten zbiór był wydawany w latach 60−tych ubiegłego wieku http://www.antykwariatpodkarpacki.pl/product_info.php?cPath=26_55&products_id=16396
29 gru 11:58
5-latek: Czesc Bogdan . Wlasnie ja znalazlem i po nowym Roku zamowieemotka Wlasnie duzo jest zadan z trygonometrii gdzie sa rownania , nierownosci tozsamosci i to jest dobrze wytlumaczone a brauje wlasnie dobrego wyttlumaczenia liczenia zbioru wartosci , okresowosci (ale to moze tylko dla mnie brakuje emotka . dziekuje . I pozdrawiam . Zycze szampanskiego sylwestra i wszystkiego dobrego w Nowym Roku emotka
29 gru 12:11
Bogdan: Dziękuję za życzenia i również życzę wszystkiego najlepszego w Nowym Roku Wracając do tematu − jest więcej pozycji z tej serii. W części I są zadania z algebry. Część III i następne zawierają zestawy zadań z pełnymi rozwiązaniami, wśród nich są także zadania z trygonometrii http://antykwariat.tezeusz.pl/182167,kartasinski-stanislaw-zbior-zadan-maturalnych-i-egzaminacyjnych-cz-i-v.html
29 gru 12:27
5-latek: Jeszce raz dziekuje emotka To wobec tego zamawiam cala serie A co tam . najwyzej bedzie 1litrowa Filiandia mniej do wypicia emotka
29 gru 12:31
Bogdan: emotka
29 gru 12:38
daras: @5−latek gwoli ścisłosci moje wydanie jest 3czesciowe ale 2 tomoweemotka numeracja stron ciągła lepeij chyba operować rozdziałami, te się raczej nie zmieniły i trygonometria jest w rozdziale 7 na moją maturę to było dobre na rozgrzewkę ale teraz na pewno wystarczyłoby do zdania nowej matury na poziomie 80+emotka
29 gru 16:09
daras: @Bogdan też miałem kiedyś ten zbiór w ręku,po rodzicach, styl trochę inny od nauczanego w PRLu ale poszerzający horyzonty, może gdzies jeszcze leży na pawlaczu?
29 gru 16:12
5-latek: Milo Eta ze zajrzalas emotka
29 gru 21:24
Eta: Czyt. wpis 28 grudnia 22:08 i Bogdana 29 grudnia 12:27 emotka
29 gru 21:27
5-latek: Tak Etaemotka czytalem . Bylem dzisiaj u brata i znalazlem u niego tom 6 i 7 Zaraz po Nowym Roku zamawiam od 1:5 . Pozdrawiam serdecznie emotka
29 gru 21:31