Proszę o pomoc.Za rozwiazanie zdania z góry dziekuję
Martyna 0: Planimetria
Trójkąt ABC o bokach długości 5,6,9 jest podobny do trójkąta DEF< którego najkrótszy bok ma
długość 12/1/2. Długości pozostałych boków trójkąta DEF to:
A= 12/5, 18/5 B=12,18 C=15, 45/2 D=15/12,45
28 gru 16:39
Kaja: to zadanie chyba pojawiło się już wczoraj. i co, nikt tego nie rozwiązał?
28 gru 16:45
28 gru 16:46
Janek191:
Najkrótszy bok ma jaką długość ?
12/1/2 − nie wiadomo co to jest

Czy to 12
12 ?
28 gru 17:44
Janek191:
Najkrótszy bok ma jaką długość ?
12/1/2 − nie wiadomo co to jest

Czy to 12
12 ?
28 gru 17:44