Funkcje: przykład ze studiów :(
Renewerek: Dziedzina, zbiór wartośći, miejsca zerowe, monotoniczność, różnowartościowość, "na",
okresowość.
y=|x
2 + x −2|
masakra poprostu, nie wiem nawet od czego zacząć, nie potrafię tego narysować, a co dopiero
dalej. POMOCY
28 gru 15:39
Kaja: narysuj sobie wykres funkcji y=x2+x−2 (będzie to parabola. a potem to co jest pod osią ox
odbij symetrycznie nad oś ox (resztę zostaw w spokoju).
28 gru 15:41
Kaja: oblicz sobie najpierw miejsca zerowe i współrzędne wierzchołka.
28 gru 15:41
52: ze studiów

ja bym narysował wykres ..
y=|x
2+x−2|
x
w y
w policz potem miejsca zerowe czyli
y=0 to
x
2+x−2=0
(x+2)(x−1)=0
x=−2 v x=1 .. no i dalej to robisz ...
28 gru 15:42
5-latek: Student rysujesz to tak
1. najpierw y=x2+x−2 a potem nakladsz na to wartosc bezwzglena i to co jest pod osia OX
dajesz nad os OX (bo wartosc bezwzgledna nie moze byc ujemna ) i mas wykres y=|x2+x−2|
28 gru 15:43
Renewerek: no malo tego to jest uniwerek okej chyba dam radę dzięki wszystkim
28 gru 15:52