???
Pikaczu: Rownanie 3x2+4x+1= −7 posiada
a) 0 rozwiazan b)1 rozwiazanie c)2 rozwiazania d) nieskonczenie wiele rozwiazan
28 gru 11:30
Janek191:
3 x2 + 4 x + 1 = − 7
3 x2 + 4x + 8 = 0
Δ = b2 − 4ac = 42 − 4*3*8 = 16 − 96 < 0
Odp. a
=======
28 gru 11:45
ZKZ: Janek191 Wstyd . Dalaczego jeszce nie rozwiazane te zadanie ?
Oczywiscie nie zapomnij podkreslic wariantu odpowiedzi zeby sie na koncu jeszce nie popmylil
ktory wybrac .
Pozdrawiam
28 gru 11:47
ZKZ: jak pisalem nie bylo rozwiazanie .
czyli nie zawiodles
28 gru 11:48