excell
beniuwielki: Siema, mam problem jaką formułę wpisać, aby wybierało wzór w zależności od znaku danej
wartości:
tzn np. będę miał wzór x*y= jeżeli y będzie dodatni, a jeżeli y będzie ujemny to x/y= .
Może ktoś mi pomóc domyślam się, że to nie forum od tego, ale wiem że to banał dla was, a nie
chcę mi się rejestrować na jakichś forach w tej chwili.
28 gru 10:59
Saizou : spróbuj formułę =JEŻELI
28 gru 11:09
beniuwielki: tzn wpisze wzor =x*y=JEŻELI B5 co dalej ?
28 gru 11:11
Saizou : np.
=JEŻELI(B1>0;"xy";"x/y")
28 gru 11:14
Saizou : w komórce B1 jest wpisana wartość 'y'
28 gru 11:15
beniuwielki: dziękuję
28 gru 11:15