Znajdz wartośći parametru m - trygonometria
Ktosiek: Znajdź te wartości parametru m, dla których równanie (1 − sinx)m2 + 2m +4sinx − 8 = 0 ma
rozwiązania.
Wiem co zrobić dla m = 2 i m = − 2, ale nie wychodzi mi tak jak w odpowiedziach dla m ≠ 2 i m≠
− 2.
W odpowiedziach jest przedział (−∞,−3>.
m+4/m+2 ≥ −1 => m ∊ (−∞,−3> ∩ (−2, +∞)
m+4/m+2 ≤ 1 => m ∊ (−∞,−2)
Więc częścią wspólną zbioru jest przedział : (−∞,−2) z tego co mi wychodzi. Co robię źle?
28 gru 03:13
ICSP: Przypomnij sobie jak się wyznacza część wspólną dwóch zbiorów
28 gru 03:26
Ktosiek: O Boże, jak tak można się pomylić

no nic... dzięki.
28 gru 03:28