wartość bezwzględna:)
Blue: Rozwiąż nierówność:
zły wynik mi wyszedł, nie wiem czemu... ;c
pomocy
28 gru 01:38
ICSP: |−a| = |a|
|3 − 6x| = |6x − 3| = 3|2x− 1|
Będą dalej problemy ?
28 gru 01:51
Blue: aaaa już wiem co źle zrobiłam! Ja napisałam , że |3−6x|= −3|2x−1| , ale to jest źle , nie?
28 gru 02:00
ICSP: Źle. Spójrz na
znaki obu stron
28 gru 02:04
Blue: oki, oki czyli już czaje, ale ja nie zrobiłam tak jak Ty, że raz 2/3, tylko sprowadziłam do
wspólnego mianownika i mi wyszło już dobrze wszystko
28 gru 02:09
BoosterXS: x∊(−∞ , 718 ] ∪ [ 1118 , +∞) Blue, masz odpowiedzi, dobrze jest?
28 gru 02:10
ICSP: BoosterXS wklep sobie do wolframa i sprawdź
28 gru 02:12
BoosterXS: Dzięki
ICSP Zgadza sie

Blue, skąd te zadanka?
28 gru 02:16
Blue: z książki do matematyki, kl 2 liceum
28 gru 02:41