Liczby -1 i 2 sa miejscami zerowymi funkcji f(x)=3x^2 + bx + c. Ile rowna sie b
xxx: Liczby −1 i 2 sa miejscami zerowymi funkcji f(x)=3x2 + bx + c. Ile rowna sie b i c
27 gru 23:37
Ajtek:
Układ równań:
f(−1)=0
f(2)=0
Rozwiąż.
27 gru 23:42
tom:
f(x)= 3(x+1)(x−2) =......... wymnóż i podaj b=...., c=.....
27 gru 23:43
Ajtek:
"
tom" tak też można

. Łap
27 gru 23:44
tom:
Podkradłeś

Ecie ?
27 gru 23:46
Ajtek:
Podobno
Ecie jabłka się kończą, ale dlaczego to nie wiem...
27 gru 23:48
28 gru 00:31
28 gru 00:31
tom:
Tak też można... z wykorzystaniem wzorów Viete
'a
28 gru 01:01