matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz podaną wielkość z danego wzoru:
kamczatka:
Wyznacz podaną wielkość z danego wzoru:
4
R, V=
πR
3
3
27 gru 22:17
Saizou :
4
V=
πR
3
3
3V=4πR
3
3V
R
3
=
4π
3V
R=
3
√
4π
27 gru 22:19
kamczatka:
ok dzięki
27 gru 22:21