.
Piotr 10: Wyznacz zbiór wartości funkcji f(x)=sinx*cos
3x − sin
3x*cosx.
f(x)=sinx*cosx(cos
2x−sin
2x)=sinx*cosx(1−sin
2x)=
I co dalej?
| | 1 | |
Jeszcze wiem, że sinx*cosx= |
| sinx*cosx |
| | 2 | |
27 gru 09:07
Piotr 10: Doszedłem jeszcze do:
OK?
27 gru 09:14
Piotr 10: Źle to jednak, może ktoś pomóc ?
27 gru 09:47
Piotr 10: Albo tak
| | 1 | | 1 | | 1 | |
f(x)= |
| * |
| *sin4x= |
| *sin4x |
| | 2 | | 2 | | 4 | |
sin4x=<−1;1>
27 gru 09:52
Saizou : no i brawo
27 gru 09:54
Piotr 10: Dzięki
27 gru 09:56