Pytanie odnosnie obliczania pochodnych
krysteq: Dlaczego z obliczania takich pochodnych wychodza mi takie wyniki :
y=x+sinx
y'=1+cosx
a W ksiazce jest wynik
y=2cos2*x/2
26 gru 21:41
5-latek: moze popatrzyles nie na ta odpowiedz
26 gru 21:44
Ajtek:
Albo to nie jest cały przykład

.
26 gru 21:45
Godzio:
| | x | | x | | x | | x | | x | |
1 + cosx = sin2 |
| + cos2 |
| + cos2 |
| − sin2 |
| = 2cos2 |
| |
| | 2 | | 2 | | 2 | | 2 | | 2 | |
26 gru 21:49
krysteq: No spoko, to jesli w tej ksiazce jest napisane, ze mam to wszystko do najprostszej postaci to
ja was prosze... Wgl strasznie ciezka ta ksiazka, E−trapez srednio daje rade przy tym, w sumie
malo mi pomaga
26 gru 21:51
Ajtek:

, nie wpadłbym na to
26 gru 21:52
5-latek: A widzisz
Ajtek
26 gru 21:53
Ajtek:
5−latek to Godzio zgłębia tajniki królowej nauk. Ja tylko coś pamiętam...
26 gru 21:54
5-latek: A z jakiej ksiazki korzystasz ?
26 gru 21:55
5-latek: Ajtek ja tez cos pamietam jak przez mgle . Tyle juz lat minelo
26 gru 21:57
Ajtek:
5−latek Ty miałeś tutaj wcześniej inny nik?
26 gru 21:57
5-latek: Tak
26 gru 21:59
krysteq: korzystam z ksiazki Grzymkowskiego, mam duzo wiecej pytan z pochodnych, ale to juz tam, Ksiazka
wg mnie jest ciezka.
26 gru 22:02
Ajtek:
5−latek a czy znamay się po nikach?
26 gru 22:04
5-latek: To jest ksiazka polecona przez wykladowce ?
26 gru 22:05
5-latek: Po nickach tak znamy sie

Moj dawny nick to
Krzysiek ale nie ten czerwony

bo to tak podejrzewam student
matematyki i pewnie bedzie niedlugo konczyl studia
26 gru 22:10
krysteq: no generalnie, my z tej ksiazki robimy zadania, potem na kolosach sa dosc podobne, ale ta
ksiazka jest dziwna, wiekszosc przykladow robie wg schematu, skracam do takiej juz dobrej w
miare formy, a tam jeszcze jakies skroty robia itd.
26 gru 22:10
Ajtek:
Aha, dzięki za info
5−latek
26 gru 22:10
5-latek: A przegladales Krysicki Wlodarski Analiza matematyczna w zadaniach moze ta bedzie lzejsza
dla Ciebie

ma zamiar tez z niej korzystac
26 gru 22:18
krysteq: niee, tej nie, ale jesli moja nauczycielka daje przyklady z tej to jakos pomecze

D
a z ciekawosci co studiujesz ?
26 gru 22:29
5-latek: Szczerze . ja to juz Uniwersytet Trzeciego Wieku

Chcialbym ale zdrowie na razie nie pozwala
26 gru 22:31
krysteq: ee tam, co jak co, ale madry jestes
26 gru 22:32
daras: Krysicki waży niecałe 400 g (t1) a ten grzmot Grzymkowski ile ?
a miały być podobno e−booki w szkole co to nic nie ważą
28 gru 15:15