pigor: ..., powiem tak , nie mam pojęcia o ekonomice (jest coś takiego

)
sprzedaży, ale jeśli rozumieć, że to "twoje"
20% to procentowa nadwyżka wielkości sprzedaży ponad próg rentowności
(wartość krytyczną sprzedaży, tu =42525 , tzn. więcej ...

nie warto sprzedawać),
widzę to tak :.
20% Xf = Xf−42 525 /*5 ⇔ 80%Xf= 42 525 ⇔ Xf= 42 525 : 0,8 ⇔
⇔
Xf= 53 156, 25 − szukana
wielkość sprzedaży ...

nie przynosząca
jeszcze strat, czy o to tu chodzi

, no i nie wiem także w jakich to jednostkach
dlatego nie wiem jak zaokrąglić tę wielkość sprzedaży., choć sądzę, że do całości
a więc
Xf= 53 156 ...