−1 | ||
y=3x prosta do niej prostopadła ma a= | ||
3 |
−1 | ||
y= | x+b. Wyliczymy b korzystając z tego ,że dla x=6 y= 7 | |
3 |
−1 | ||
7= | ×6+b | |
3 |
−1 | ||
y= | x+9 | |
3 |
−1 | ||
an= | n+9 | |
3 |
−2 | ||
Proste są równoległe czyli a= | ||
3 |
−2 | ||
y= | x+b. a ujemne funkcja malejąca,największą wartość ma pierwszy wyraz ciagu | |
3 |
1 | ||
x=1. y= | ||
3 |
1 | −2 | ||
= | +b | ||
3 | 3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |