plan
Radek:
Kąt ostry wyznaczony przez dwa promienie ma miarę... Oblicz miarę kąta ostrego które tworzą
styczne do okręgu poprowadzone przez końce tych promieni Proszę o rysunek.
25 gru 23:23
Radek:
25 gru 23:33
Radek: ?
25 gru 23:41
zvx:
25 gru 23:43
Radek:
Dziękuję Pani Eto można jeszcze prosić o pomoc w 5 zadaniach ?
25 gru 23:44
zvx:
Dawaj zadanka
25 gru 23:49
Radek:

Przekątna trapezu równoramiennego ma długość d i tworzy z podstawami kąt α. Oblicz długości
odcinka łączącego środki ramion
ABsin2α=dsinα
A jak DC ?
25 gru 23:56
Radek:
Dwa posty znikły ? Czemu ?
26 gru 00:00
Radek:
26 gru 00:12
Radek:
Rysunek zły jest (źle kąty ) więc i rozwiązanie złe
26 gru 00:14
Eta:
| | a+b | |
Z trójkąta AGC wyznacz |
| =..... |
| | 2 | |
26 gru 00:17
26 gru 00:24
5-latek: Wiesz czemu jest rowna linia srodkowa w trapezie ?
26 gru 00:26
Radek:
| a+b | |
| =d lina łącząca środki ramion |
| 2 | |
26 gru 00:27
Eta:
Nie !
z funkcji trygonometrycznej cosα= .......
26 gru 00:27
Eta:
A "małolatek" czemu jeszcze nie śpi
26 gru 00:28
5-latek: Witam

Bo mamusia polozyla w dzien spac
26 gru 00:31
Radek:
cos90−α=sinα
| | a+b | |
( |
| )2=d2+|CG|2−(2*d*CG*sinα) ? |
| | 2 | |
26 gru 00:32
bezendu:
5−latek to idź na
26 gru 00:33
Eta:
Echh
Radek ( chyba zmęczony jesteś?
| | |AG| | |
cosα= |
| ⇒ |AG|=|EF|= d*cosα |
| | d | |
i tyle
26 gru 00:37
Radek:
O to chodziło

ehh A zmęczony nie jestem.. Trzeba robić zadania
26 gru 00:38
5-latek: bezendu chetnie bym poszedl ale u mnie na wiosce zabawa dopiero w sylwestra
Poza tym przegrywam walke z cukrem i nawet nie moge samochodem jechac do Ziębic aby sie
pobawic
26 gru 00:39
Radek: Dobra dziś koniec. Dziękuję i dobranoc
26 gru 00:44
5-latek: Skoro jestes na forum
Eta

to prosze spojrz na ten post
https://matematykaszkolna.pl/forum/228924.html
Wiem ze to nie
Ciebie osobiscie ale kiedy pisalem nie bylo Cie na forum
Wiec jesli znasz odpowiedz na to moje pytanie to z gory dziekuje za odpowiedz

Pytalem tez kiedys
krystek
pozdrawiam no ale niestety nie zna odpowiedzi
Przepraszam Radka ze sie wcinam
26 gru 00:52
5-latek: No coz . Wiem ze ciezki problem bo nie kazdy zna ta serie.
26 gru 01:23
Eta:
Przykro mi, ale nie znam tej serii
26 gru 01:33
5-latek: Dziekuje za odpowiedz

Moze pozniej zapytam
Mile
26 gru 01:36
utem:
Witajcie kochani

.
Do
5−ciolatka, nie znam tej pozycji literatury.
26 gru 15:39
5-latek: Dziekuje
Milu za odpowiedz.

Pewnie bedzie ciezko znalezc . W linku co podal
Ajtek tez nie ma .
26 gru 16:47