matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja logarytmiczna
emsiem:
1
Oblicz log
a
2
wiedząc że log
a
b =
√
2
gdzie a, b są liczbami dodatnimi i a ≠ 1
b
25 gru 13:22
Saizou :
1
1
1
log
a
2
=log
a
2
(b)
−1
=−
log
a
b=−
√
2
b
2
2
25 gru 13:34
Kejt:
1
log
a
2
=log
a
2
b
−1
=−log
a
2
b
b
korzystając ze wzoru na zamianę podstaw:
log
a
b
log
a
b
−log
a
2
b=−
=−
=...
log
a
a
2
2
25 gru 13:36
Kejt:
o i zepsuł!
25 gru 13:37
Saizou :
nic nie popsułem xd
25 gru 13:38